Централният предизборен лъч пристигна в област Бургас за да подкрепи кандидатите за народни представители от областта. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе множество срещи с млади хора, които имаха възможност да зададат своите въпроси относно политическите процеси в България.

На митинг в читалището на гр. Айтос лидерът на ДПС призова събралите се да изберат №7 за стабилност и ускорено икономическо развитие на страната „На 4-ти април избрахме промяната, сега да изберем стабилността“ призова Карадайъ.



Председателят на ДПС припомни, че „Нито свободната, нито демокрацията веднъж отвоювани са завинаги. Напротив! Последните 12 години видяхме, че, всеки час, всяка минута, всяка секунда“, бе категоричен той.

„Нашето мото е „Рестарт на държавността“, защото освен икономическа, социална  и здравна, ние от ДПС видяхме, че има криза и в държавността, в демокрацията, защото в България последните 12 години се установи една еднолична власт, която се появи с омраза, разделение и противопоставяне. Така дойдоха на власт, така бяха и във властта, партията им се срасна с държавата.“ каза Карадайъ. 



Президентът на европейските либерали  и евродепутат Илхан Кючюк бе категоричен че „Първата крачка за демонтирането на тази власт беше направена. Първият урок беше даден от ДПС. Демократични условия и тоталитарни ние сме били винаги партията, която е давала уроци по демокрация“, подчерта Кючюк. 



И продължи „Доказали сме го във времето, че можем, защото сме майстори в политиката и ще направим България по-добро място за живеене“