Председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова директно се намърда в следващото Народно събрание (НС). Преди изобщо изборите да са минали и вотът на българите да бъде отчетен, то Манолова започна да говори за това какво ще върши в следващия парламент.

Това тя направи в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Комисията ми пак ще я има. Но ще я пуснем във второ, подобрено издание. Ще добавим и други сектори, в които има най-много „аномалии“. Да речем калинки, които получават по-големи заплати от премиера и президента. Това са шефове на държавни дружества.

Истината започна да се осветява по време на Комисията по ревизията“, каза самоуверено Манолова.

„Демокрацията и свободата няма как да бъдат постигнати сами. Трябват отдадени, смели и почтени хора“, така тя реши да определи служебните министри на президента Румен Радев, които правят поголомни чистки из всички държавни структури.

Манолова обаче издаде за какво да се договорили т. нар. „партии на протеста“ за следващото НС.

„Партиите на промяната и протеста ще направят кабинет“, уверено заяви Манолова, но не уточни каква точно ще е коалицията, която се пече предизборно.

„Не ламтим за постове. За нас не е самоцел“, лаконично отговори Манолова на въпрос дали тя и хората й искат да бъдат министри.

Георги Любенов обаче отново я попита не иска ли да бъде министър или поне някои от хората й да заемат такива постове.

Манолова обаче пак се измъкна:

„Дали ще имаме министри или не е тема, която ще бъде обсъждана“. 

Манолова обаче призна, че ще се опита да командва и направлява действията на бъдещия премиер. 

„Ще настоявам кабинетът на премиера да бъде с отворени прозорци – да бъде проветрен и да чува протестите отдолу – каквито неизменно ще има. 

Ще искам премиерът да събере ключовете на служебните коли – крайно време е българските министри да се качат в метрото“, казани се Манолова.

Тя отказа да отговори директно на въпрос дали, ако ДБ, партията й и тази на Слави Трифонов не съберат достатъчно гласове за съставяне на следващ кабинет, ще потърсят подкрепа от другите партии.

„С ГЕРБ и ДСП – не“, повтори Манолова три пъти, но тотално смекчи тона за това дали не е възможна коалиция с БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!