Студентка в Стопанската академия в Свищов се оказа рекордьор по преференции в листата на ГЕРБ-СДС в 3-и МИР-Варна. За поставената под номер 25 Славена Точева преференциално са гласували 6805 гласоподаватели, пише "Труд".

Така бъдещият бакалавър по “Управление на туризма” изпревари дори водача на листата проф. Костадин Ангелов, който е втори с 5398 преференции. Точева владее четири езика, работила е като еколог в частния сектор и е едно от най-младите лица на ГЕРБ-Варна.



Интересна рокада се очаква и в листата на “Демократична България”. Поставената под №3 там общинска съветничка Стела Николова е получила 4131 преференции при 1487 за водача Стоян Михалев и 409 за втория Стелиян Севастиянов.

Очаквано в листата на ВМРО водач по преференции е отлюспеният миналата есен от БСП бизнесмен Иван Иванов. За него са дали персонален вот 3803 избиратели, а за водача Красимир Каракачанов - 1519.

Абсолютният победител по преференции в Пиринско пък е Стефан Апостолов. Той събира над 9 хиляди гласа лично за него, което автоматично пренарежда листата на ГЕРБ и той от последен става втори след водача Росен Желязков. На миналите избори той отново бе последен и пак стана втори с преференции, но тогава имаше 7 хиляди гласа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ