Предизборна кампания на практика няма. Дебатът в момента е между служебния кабинет и ГЕРБ. Около това мнение се обединиха политическите анализатор Михаил Кръстев и Слави Василев в предаването „Събуди се" по NOVA .

„През последния месец наблюдаваме изключване на политическите партии от дебата. Той в момента се води от служебния кабинет и бившите управляващи от ГЕРБ. Останалите партии не търпят негативите”, коментира Михаил Кръстев.

„На практика предизборна кампания не съществува, защото никой не се опитва да спечели избиратели с програма. Всеки се е фокусирал в битката „служебен кабинет – Борисов”, коментира и Слави Василев. Според него „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се! Мутри вън!” ще продължат да печелят.

„Служебният кабинет се справя изключително добре като основен опонент на бившите управляващи от ГЕРБ. Справя се изключително добре в тази роля, но не и в ролята на служебен кабинет”, смята Михаил Кръстев. Той даде и пример – ЦИК. „Остава усещането, че новият състав на ЦИК е оставен сам в спорове с една компания за осигуряване на машините за гласуване”, коментира Кръстев. Според него реална ревизия и реална промяна в управлението на държавата няма.

„Ролята на кабинета излиза много извън организирането на изборите. Служебният кабинет се намеси отговорно относно изборния процес. Спорът със „Сиела” е затворен”, коментира Слави Василев. „Служебният кабинет показа как ББР е раздавала кредити, как „Автомагистрали” и други дружества преразпределят публичен държавен ресурс”, коментира още Василев.