ПП "ПРАВОТО" издига адвокат Мария Колева за президент. Това обяви на пресконференция в БТА самата тя, която е и председател на политическата сила.

"В момента мафиотските партии искат да вкарат свои представители и за президент, да опетнят и тази институция", посочи Колева. По думите й, през последните години институцията е била политизирана и обезличена, което е гавра и с обществото.

"Кандидатирам се, защото с години като адвокат защитавам интересите на гражданите и смятам, че мога да продължа тази защита като президент", изложи мотивите си адвокат Колева.

"Кандидатпрезидентската ни двойка няма да разделя хората", заяви тя. Според нея "войната между изпълнителната, законодателната и съдебната система е нещо много тревожно за държава-член на ЕС.

Това е личностна война, не по политики - възползват се и от ресурса на държавата, за да наложат личностните си виждания, коментира адвокат Колева. Ние няма за искаме "изчегъртване", но това не означава, че няма да търсим отговорност от хората, които доведоха държавата до това състояние", декларира тя.

Мария Колева съобщи, че кандидатът за вицепрезидент е получил заплахи и се е оттеглил, но ще има нова номинация. Заплахата, по думите на Колева, е била общо към кандидатпрезидентската двойка на ПП "ПРАВОТО" да се откажат от участие в изборите.

Колева отбеляза още, че формацията й, която е регистрирана като партия през 2019 г., ще участва и в парламентарни вот на 14 ноември.
Преобладаващи в листите - 95 на сто, ще са номинации на граждански организации.

"Ние сме обединителите, хората, които обединяваме всички граждани, независимо от партийните им пристрастия, дали са бедни или богати, дали са от малцинствата - след като живеят в РБългария имат еднакви права пред конституцията и законите", подчерта председателят на политическата формация.

До този момент ясните кандидати за "Дондуков" 2 са:

Румен Радев и Илиана Йотова
Александър Томов и Лъчезар Аврамов
Волен Сидеров и неизвестен засега вицепрезидент
Луна Йорданова и неизвестен вицепрезидент
Цвета Кирилова и неизвестен вицепрезидент
Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева
Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе 
Валери Симеонов и неизвестен вицепрезидент

Припомняме, че и журналистката Цвета Кирилова даде заявка, че ще бъде кандидат за президент.