Премиерът Бойко Борисов неочаквано посети Рилския манастир. Това стана ясно от живо излъчване във фейсбук профила му.

БЛИЦ уточнява, че министър-председателят посети Светата обител, след като вчера обяви, че кабинетът отпуска 240 000 лева на Рилския манастир.

Решението на кабинета е в резултат на отправената към премиера молба от игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на Светата обител за първото тримесечие на настоящата година.

В писмото си до министър-председателя игуменът на Рилския манастир благодари за подкрепата, която правителството неведнъж е оказвало на манастира. Адрианополският епископ Евлогий изтъква също така правилното решение на българското правителство да не бъдат затваряни храмовете и манастирите в пандемията.

Премиерът и адрианополският епископ Евлогий проведоха среща, а преди да се настанят на балдахимите премиерът направи интересен коментар. 

"Като в Турция вчера – на диванчето", заяви премиерът. 
 

БЛИЦ уточнява, че вчера Ердоган унизи шефката на Европейската комисия (ЕК), след като Урсула фон дер Лайен не получи кресло до турския президент и шефа на Европейския съюз (ЕС), а бе настанена на диван настрани от тях."Важно е да се знае, че преди тези срещи се провеждаха в България.

Иронизират ме, че сам си карам джипката пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става.

Имаше една игра "Намерете разликата", но разликите са съществени", категоричен бе премиерът.

"Искам да се извиня за това, че три месеца пътят за Рилския манастир бе затворен. Но вие сте хора, които разбирате и виждате какво направихме.

Това ни е силата, че и да има проблем - го решаваме", допълни Борисов пред епископ Евлогий.

"Благодарен съм на Господ, защото моята партия спечели 24 избирателни района на изборите. Следващата партия след нас има три района, които взеха.

Считаме ли, че сме победени? Че не трябва да сме доволни от това, което постигнахме?

С един или два района да имаш претенциите, че си взел 31... Ние с 24 си мълчим, ама...", каза Борисов във връзка с избирателните резултати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!