Служителите са се натъкнали на множество факти за купуване на гласове в страната. Образувани са досъдебни производства, задържани са и лица. Това заяви пред журналисти от Симеоновград министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщиха НовиниБг.

Съпругът на кметицата и синът на кметицата на Симеоновград са задържани за купуване на гласове. Те са плащали за гласоподаватели за предстоящите избори на 14 ноември. Открити са оцветени според партията списъци и голяма сума пари - около 20 000 - 25 000 лева, евро и паунди. Парите и списъците не са намерени в дома на кметицата на града! 

ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите, искат отново да влязат във властта, съобщи МВР шефът. 

Известен активист в областта, чрез посредник и пари е ангажирал няколко души да гласуват за ПП ГЕРБ. Лицата се разпитват пред съдия. Посредникът също ще бъде задържан. 

В Любимец са проверени два адреса, на място за открити 75 000 лв., половин килограм злато и ценни документи. Иззети са лични и дебитни карти. В друг дом са заловени 60 000 лв, а двама са задържани. 

В село Малко Градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруга на кметицата, са намерени списъци. Задържани са и двамата. Купуването на гласове е ставало за сметка на ГЕРБ

В Хасково има един задържан, а 10 души са разпитани. Открит е списък с имена и предложения за облагодетелстване срещу глас. "Жалко за нашите политически партии", категоричен бе Рашков.