Политическа партия Волт се оттегля от партньорската мрежа на Изправи се.БГ!, съобщиха от партията. Това решение е било взето през уикенда от новия политически борд. Конгресът на Волт избра нов политически борд и двама нови съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев. Лидер на Волт бе Настимир Ананиев, съобщават от партията. 

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

"Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", заяви другият съпредседател – Симеон Трулев. 

Всяка една политическа формация се създава с цел участие на избори и налагане на конкретни политики, в които вярва и би приложила, ако участва в управлението. Волт ще участва и на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма, допълниха от формацията. 

На 11 август от Волт съобщиха, че ще работят за преизбирането на президента Румен Радев. 

Това е пореден нож в гърба на Мая Манолова. Както БЛИЦ писа депутатите Николай Хаджигенов и Арман Бабикян обявиха преди дни, че очакват регистрация на тяхната инициатива "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел.