Днес президентът Румен Радев обяви състава на новия му служебен кабинет. Държавният глава отново обяви война на предишните управляващи и захапа бившия премиер Бойко Борисов свирепо.

Веднага след това Радев отново даде поста на служебен премиер на Стефан Янев, който още вчера обяви, че ще заеме отново длъжността.

"Благодаря за доверието и оценката на свършеното до момента от назначения служебен кабинет. Доверие, което обещавам да бъде оправдано по най-добрия начин.

Благодаря на колегите, с които работихме през последните четири месеца. В момент като този трябва да обърнем поглед напред и да кажем няколко думи за това, което предстой.

Задълженията, които ни предстоят, са в две основни направления.

Първо - организацията на честни избори, които за пореден път тази година ще бъдат организирани.

Това е важна задача и тук ще подчертая, че изборите са фундаментът на демокрацията, заради това се надявам гражданите да бъдат мобилизирани.

Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. Нуждаем се от правителство.

Времето, което идва, предстоящите месеци - няма да бъдат леки. Не бива да се заблуждаваме. Предстоят тежки месеци. Трябва да се управляват ефективно наличните кризи и да се предотвратяват нови такива.

Убеден съм, че ще се справим с предизвикателствата.

Надявам се, че гражданите ще бъдат взискателни.

Ако трябва с една дума да обобщя това, което ни мотивира, то това е думата "Отговорност". Оценката за нас ще бъде дадена от българските граждани.

За себе си мога да заявя, че ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си", каза Янев.

Веднага след това министрите от втория служебен кабинет си направиха снимка с президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!