Няма сериозни нарушения. Нямаме данни за сериозни престъпления до момента, каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

„Изпълних дълга си като гражданин. Призовавам всички граждани да гласуват. Всеки, който иска България да се промени трябва да гласува“, каза Демерджиев след като даде своя глас. 

Относно информация, че хора от ромски махали твърдят, че вотът им не е отчетен и настояват да се премине към хартиено гласуване с цел саботаж, той каза, че ще бъде извършена незабавна проверка. "Сведохме я до всичките си служители по места. Дали сме инструкция в такива случаи да се извърши незабавна проверка и да се види дали тези твърдения са верни", каза още той.


Няма сериозни нарушения до момента, уточни той. “Имаше няколко секции, които отвориха с леко забавяне, но това беше заради това, че не можаха да се сформират СИК-е. Няма данни за сериозни престъпления до момента.

“Нашите служители работят активно както по охраната на обществения ред, така и по различни разработки, които текат и към момента, добави той.

В края на деня ще обобщим резултатите, увери служебният министър на вътрешните работи.
 

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук