Може ли просто някой да ви каже след 10 години пререкания, абе я се съберете с бившия си. Така Татяна Дончева коментира протегнатата ръка от Корнелия Нинова за завръщане в БСП в ефира на bTV. 

Дончева обаче отказа да даде оценка на действията на Нинова. По думите ѝ лидерът на БСП е в правото си да направи такива действия, които смята за правилни.

Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП и действията на новото ляво обединение не могат да бъдат тълкувани като елемент на намеса в отношенията на социалистите.

Тя дори се ядоса на водещия Златимир Йовчев, че върти един и същи въпрос.

"Пак ли да ви кажа по друг начин. Ние сме направили партии преди 7-8 години. В тях членуват десетки стотици хора. Те не са наши крепостници, ние да ги пратим, където искаме, да ги местим и т.н.", каза тя.

Дончева хвърли светлина и за новия проект. Тя уточни, не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие. 

"Инициатор на тази идея е Коста Паскалев. Президентът Първанов е поканен, както всички нас", уточни тя.

Тя обаче се ядоса пак на водещия по повод въпрос кой е лидер на новия проект. Тя посочи, че тепърва ще се изяснява кой ще е той, точно защото става въпрос за нова партия.

„Недейте да питате такива работи. Вие сте bTV, може да пита селската телевизийка“, ядоса му се тя.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук