Благодаря на подкрепата на българските граждани и на избирателите ни,. Ние работим за гражданите ни. Благодаря на структурите ни. Поздравления за изборния резултат.

Това заяви в брифинг след края на изборния ден председателят на ДПС Мустафа Карадайъ,

„За пореден път избирателите не овластиха никого еднопартийно. Според нас гражданите изпратиха силен сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да имат диалог и да търсят коалиция за решаване на проблемите на хората

Трябва да има стабилно мнозинство и правителство, за да има сигурност и за българските граждани, защото живеем в множество кризи. Шапка на всичките кризи – икономическа, социална, здравна и енергийна, е политическата. Първо трябва да се реши тя – да има нормалност и диалог“, каза Карадайъ.

„Българите гласуват, за да се търсят решения на проблемите и това е най-важната тема“, каза той и отново натърти, че не трябва да има разделителни линии.

„Нашият призив е към всички политически партии – преодолейте егото и егоцентризма си и в името на преодоляването на множеството кризи и решаването на проблемите на хората да търсят обединението“, каза той.

На въпрос дали би участвал в ГЕРБ и ДБ в коалиция Карадайъ отговори, че предизборните разделителни линии и предполагаеми съюзи остават в предизборния период.

„От утре ще има избрано НС и с всички отговорни към решаването на проблемите на хората и преодоляването на кризите можем да говорим“, каза той.

Той каза, че вижда евроатлантическите си партньори да са притеснени.

„Трябва да сме категорични при съставянето на правителство. Ситуацията е сложна и изисква отговорност, а не прищевки и разделителни линии“, категоричен бе лидерът на ДПС.

„Нужен е диалог, нормалността в политиката е аксиома, не трябва да има омраза“, смята той.

„Няма значение дали ще се даде мандат на ДПС или не. От днес призоваваме за диалог в името на търсене на решение“, добави той.

Многократно Карадайъ заяви, че трябва да има нормалност в политиката и ДПС ще се придържа към това.

„Ще преговаряме с всички, които са отговорни за решаване на проблемите на хората“, каза Карадайъ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук