Над 4000 избиратели ще гласуват в четири секции в сливенското село Градец. Голяма част от населението са неграмотни, а  миналите избори отбелязаха рекордно ниска активност, която тук обясниха с машинния вот, предаде bTV.

В същото време, полицията откри списъци с имена и задържа няколко души за купуване на гласове. Днес там също се очаква засилено полицейско присъствие. Какво се случва там?

Фалстарт на изборите в Градец – не могат да пуснат машината за гласуване. Председателят на секцията отказа коментар. Друг член от комисията обаче обясни, че след рестартирането на устройството, то все  пак е тръгнало. Това обаче е отнело около 10 мин.

„Поставих картата за избиране. Натиснах съответните бутони. Чух звук, че съм гласувал, но не излезе бюлетина, а празен бял лист“, обясни гласоподавателят.

Наложи се устройството да бъде отворено. Председателят на комисията отказва да застане пред камерата на bTV и да обясни какъв е проблема, но стана ясно, че той е звънна и е уведомил РИК.

Гласувалият човек няма право да изрази своя вот втори път, защото вече е гласувал с машината, въпреки че бюлетината е била празна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук