Взех бюлетина от машината. Дали от секционната комисия или от машината, изборът е мой. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като упражни правото си на глас в Кърджали, отговаряйки на въпроса, защо той е избрал машината, а почетният председател на Движението Ахмед Доган - хартиената бюлетина. 

"Ние подкрепяхме всеки български гражданин, който иска да упражни конституционното си право. Никой по никакъв начин да не бъде ограничен, включително и чрез технически средства. Всеки български гражданин, който иска да гласува, както предпочита, може да гласува с бюлетина. Дали ще я вземе от секционната комисия или от машината, гласува с бюлетина", обясни още Карадайъ. 

"Не говорим за очаквания, а говорим за възможността българските граждани да могат да упражнят конституционнто си право. Ще го кажа по по-ясен начин, онази демагогия която я пишем в изборния кодекс, че гласуването е задължително, но от друга страна правим всичко възможно, за да ограничим някои български граждани да не могат да гласуват.

По един или друг начин, заедно с ваша помощ, на медиите, ние трябва да решим този въпрос", каза още лидерът на ДПС.

"Конституцията на Република България е ясна. Гласувах за едно по-добро бъдеще в нашата родина България. Гласувах дневния ред на гражданите да бъде дневния ред на политиците, и на народното събрание, и на евентуално бъдещото редовно правителство", каза Карадайъ, отговаряйки на въпрос за какво е пуснал гласа си днес. 

"Гласувах да се решават проблемите на хората, с разум отговорност и диалог политиците да тръгнат да решават проблемите на хората. Да излезем от тази политическа криза, в която се намираме. Защото, докато не излезем от политическата криза, няма как нито ена друга криза да бъде решена", каза още той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук