"Една седмица българските медии се занимават с това дали ще има правителство, но това ли е най-важното? Сигурно ще има, и сега има.

Ние не трябва да мислим дали ще има правителство, а дали ще имаме нормален и малко по-качествен живот. Три години бяха загуба на време за нашия живот, а той е много ценен и кратък. 

Всички политици носят голяма вина, а държавата ни изглежда все по-зле. 

На сегашните избори първи са по-опитните. ГЕРБ имат добри и подготвени кадри, каквото и да говорят за ГЕРБ, ГЕРБ създаваше, останалото е говорене", това заяви бившият председател на Народното събрание (НС) Вежди Рашидов, който коментира вота, ниската избирателна активност и политическата обстановка в България в момента

Той допълни, че идването на власт с 25-30% избирателна активност не е добре за никого

"Не виждам нищо лошо ГЕРБ да направят коалиционен кабинет с ДПС и "Има такъв народ" (ИТН) - това са печелившите партии на тези избори, те увеличиха резултатите си. Всички останали губят: губи се електорат, губи се доверие.

Ако в името на България трябва да се прави правителство и то стабилно, защо да не е с ДПС? Тя е законна, регламентирана, лицензирана българска партия, в нея членуват хора от друг етнос и вяра, но български граждани.

Говорим за ДПС все едно са някаква прокажена партия и ще стане нещо страшно. Не, това е нормална българска партия. 

Ние трябва да намерим начин всички заедно да правим тази държава, тя е нашата държава. Нека в името на България се направи това експертно правителство", заяви Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Той каза също, че всеки политик и всяка партия има своя капацитет и когато той бъде изпълнен няма какво повече да се направи. 

"Не разбирам защо не искат да направят коалиция и с "Величие", ако тази партия е смислена. Ако коалицията би била положителна коалиция, която ще управлява и ще носи дивиденти на хората, не разбирам защо едни български партии не го направят, в името на общите цели.

Да, всеки се притеснява за електората си, да, всеки се притеснява да не му паднат гласовете на следващи избори.

Но те държава ли искат да правят или да си пазят електората и да си играят на политици? Трябва да се реши този въпрос, защото политиците идват, за да правят държава, а не да се харесват", коментира Вежди Рашидов. 

Той допълни още, че който и да дойде да управлява, трябва да е с хубави намерение и със способности.

Целия разговор гледайте във видеото.