Конфедерация на работодателите и индустриалците в България  (КРИБ) взима мерки в извънредната ситуация, в която се намира страната, а във фокуса на тези мерки са работниците и служители. Това увери изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов в ефира на „Здравей, България”. 

„Във фокуса на мерките, които сме взели, е нашият работник и служител. Да се запазят работните места, да се запази нивото на доходите, така че когато кризата отмине, всичко да продължи в рамките на един нормален процес, да няма сривове.

Разбира се мерките минават и през осигуряване на ликвидност, което касае едни финансови потоци, но центърът е работникът”, обясни Иванов.

По думите му зад тези мерки стои целият управителен съвет на КРИБ.

„30 души, които управляват компании, които са системен риск за цялата икономика. Десетина от тях ако паднат, ще падне цялата икономика. Само управителният съвет гарантира работата на 100 000 души”, поясни Иванов.  

Едно от предложенията на КРИБ е част от европейските пари, които се отпускат във връзка с коронавируса е да се финансира национална кампания, чиято цел да е хората да получават бърза и проверена информация за обстановката.

"Така медиите, които имат важна роля в сегашната обстановка, ще бъдат подпомогнати, каза Евгений Иванов.