18-годишен карнобатлия предизвика тежка катастрофа на изхода от АМ "Тракия" в посока Карнобат, след като заби лек автомобил "Форд Галакси" в луксозна лимузина "Мерцедес C 63 AMG", съобщават от ОД на МВР в Бургас.

Той е предприел рискова изпреварване и се е блъснал в "Мерцедеса", управляван от 52-годишен мъж от Карнобат.

От инцидента е пострадал братът на водача на мерцедеса - 50-годишен мъж, също от Карнобат, който е откарат в "Пирогов" с опасност за живота, четири счупени ребра, счупена ръка и в много тежко състояние.


Минути по-късно станаха ясни имената на двамата пострадали мъже в немския автомобил – без никаква вина за трагедията. Това са братята бизнесмени Вангел и Яни Лолови от Карнобат, твърди flagman.bg.

18-годишният местен жител излиза от ромската махала в посока магистралата. Пред него са два тира и той натиска газта до дупка, за да ги изпревари по най-бързия начин.

Навлизайки в насрещната лента се блъска челно в движещата се срещу него лимузина с бургаска регистрация, управлявана от 52-годишния Вангел Лолов. До него отдясно седи брат му – 50-годишният Яни. Двамата се прибират към родния град, след като отдавна не са се виждали, защото имат различен бизнес.

52-годишният Яни е в изключително тежко състояние от удара, тъй като мерцедесът поднася вдясно към мантинелата и той се оказва притиснат – има счупени ребра и дясна ръка.

Веднага е откаран с опасност за живота към сливенската болница, откъдето е пренасочен към „Пирогов” в столицата. Брат му Вангел е с по-малки наранявания, но в шок. Виновният за сблъсъка е младеж от ромската махала на 18 години, който току-що е получил книжка. Той е бил зад волана на миниван „Форд Галакси” с бургаска регистрация.

Братя Лолови са известни в Карнобат с изключително успешния си бизнес. Към края на 90-те години на миналия век просперират със собствената си фирма „Пенелопа” – за селекция и пакетиране на ядки.

По-късно те продават компанията си успешно на „Пепси” през 2008 година, като сделката е уникална по рода си за българския пазар – местен производител на ядки да бъде част от международна структура.

Сега Вангел Лолов управлява най-голямата образцова кравеферма в Екзарх Антимово, която е сочена от европейските специалисти като пример за съвременна млекопроизводство.

Братът Яни от известно време живее в Сливен и развива бизнеса си там, където отново търгува с ядки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!