Военнослужещ от Трето бригадно командване от състава на сухопътните войски е спасил човешки живот при адската катастрофа на изхода на Благоевград в посока София, в която загина един човек.

Това съобщиха от военното формирование на Сухопътните войски в Благоевград.

Редник 3-ти клас Марио Пейчев пътувал по обичайния си маршрут от Кюстендил към работното си място в Благоевград. Към 05:10 часа тази сутрин на международен път E-79, посока град Благоевград, малко преди разклона за село Бело поле, Пейчев видял спрели автомобили, дим и суматоха. 

Спрял и видял врязал се в мантинелата и в стълб катастрофирал горящ автомобил.

Първа версия и подробности за кошмара със загинал и осакатени младежи край Благоевград

На мястото на инцидента имало и други спрели коли и хора, които искали да помогнат, но никой към този момент не гасял разгарящия се пожар в катастрофиралия автомобил. 

Редник Пейчев извадил пожарогасителя от автомобила си и започнал да потушава огъня от страната на пътниците в колата, за да могат да бъдат извадени на безопасно място.

В катастрофиралия автомобил са пътували трима души. Благодарение на бързата и адекватна намеса на редник Пейчев, двама от тях са извадени от пламъците и пренесени на безопасно място от горящия автомобил.

Както вече съобщихме, мъж загина при катастрофа на главен път  Е-79 на изхода на Благоевград в посока София рано тази сутрин. Лек автомобил БМВ с 23-годишен водач се заби в мантинела. Един от пътниците в автомобила загина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Смелчагата редник 3-ти клас Марио Пейчев: