Има страх в семействата на жертвите. Страхът е от това, че си мисля, че нещата са по-сериозни и организирани. Семерджиев не е сам, има гръб.

Това заяви майката на Хариет - Дияна Стефанович. Девойката загина при бруталната катастрофа в столицата, причинена от Георги Семерджиев.

Този човек е покровителстван, има хора, с които работи, не е сам“, добави тя.

Според нея таксиджията, който е участвал също в катастрофата, не предявява никакви претенции, въпреки че колата му е била премазана. В студиото на „На фокус“ се прокрадна теория, че той вече е бил обезщетен тайно и извънсъдебно.

Родителите на другото момиче, което е починало в катастрофата, все още не знаят как да действат и се консултират с адвоката на Стефанович.

По думите на Слави Ангелов, Семерджиев е пазен по различни начини през годините.

„Такива като него има много. Може би може да говорим за паралелна държава“, смята Ангелов.

„Знам коя е Симона Радева. Виждала съм я в "Дианабад" да патрулира. Била е и в офиса на кварталния. Даже се радвах, че има едно момиченце в групата. Радвах се, че я има. Бях шокирана, че именно тя е помагала на Семерджиев след катастрофата.

Стефанович призна, че е видяла майка й в градския транспорт.

„Гледам в телефона си разни клипчета и статии и я разпознах. Мисля, че и тя ме разпозна, защото, като ме видя, плачеше“, каза Стефанович.

При мен омраза няма, такова чувство не съществува. Страхът все пак е тук. Искам да има справедливост. Посещавам всички дела и смятам да ги посещавам докрай. Поне в съда засега добре вървят нещата според мен“, каза още тя.

По думите й й е трудно да живее, трудно й е и да работи.

Майката на Хариет призна, че ходи на лобното й място поне веднъж седмично.

„След като чух какво каза този военният прокурор, че е била разфасована на части, колкото е в "Малашевци", толкова е и там“, каза Стефанович.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук