Стана ясно кои са загиналите при тежката катастрофа с три жертви на пътя между софийските села Световрачене и Локорско. Лек автомобил е блъснал велосипедистка, движеща се по пътя.

При опит да избегне удара, колата излиза от платното и се удря в дърво. Загинали са колоездачката - на 50 години, шофьорът и неговия спътник - мъже под 30-годишна възраст, съобщава Нова телевизия. 

Кървав вторник: Кошмар с три трупа край София

Сигналът за инцидента е подаден в 01:37 ч. в нощта срещу вторник, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Линейката е пристигнала за 15 минути, но медиците само са констатирали смъртта на тримата души. 

Пътят беше затворен с часове.

От Спешна помощ заявиха, че поради много тежкото състояние на жертвите първоначално се е считало, че те са две.

Лекарката, която се е отзовала на сигнала, е посочила, че през живота си не е виждала по-тежък случай. По думите ѝ очевидно скоростта, с която се е движел автомобилът, е била много висока.

Образувано е досъдебно производство за изясняване на причините за инцидента. Тази сутрин колата беше откарана към паркинг на Столичната дирекция на вътрешните работи, където ще остане за експертизи.

Междувременно се появи информация, че сигнал за пострадал пешеходец е бил подаден на 112 още в 22.42 ч. Жената, която го е подала, смята, че тялото е стояло там повече от три часа.