Полицията в Пазарджик оповести стряскащи подробности за мелето, станало днес на магистралата. Както вече съобщихме рано тази сутрин стана тежък пътен инцидент в товарен автомобил в района на 91-и километър от АМ „Тракия” в платното по посока за гр.София.

Около 08.40ч. е получен сигнал за самокатастрофирал тир с турска регистрация. Към мястото били насочени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Пристигайки екипите установили, че от удара в билборд кабината е силно деформирана и това пречи за изваждането на човек намиращ се вътре.
 


Малко по-късно станало ясно, че хората са двама-мъже,  като единият от тях е починал на място в резултат на инцидента. За изваждането на ранения пътник от кабината на влекача били изпратени три специализирани автомобила от РСПБЗН-Пазарджик, два специализирани автомобила и един кран от сектор „Специализирани оперативни дейности” при ОДМВР-Пловдив, както и кран от частна фирма.
 


С общи усилия на огнеборци и спасители кабината била освободена от товара на притисналото я ремарке и останалият жив мъж е изваден. Той е транспортиран от линейка в МБАЛ-Пазарджик.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, уведомен е дежурен прокурор при Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при областната болница. По времето на провеждане на всички аварийно-спасителни действия не е имало затруднение на движението в района на АМ „Тракия”.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!