Състоянието на 17-годишния Октай Юмер, който пострада при тежката катастрофа в Айтос снощи, е критично, твърди Флагман.бг. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

В последните часове негови приятели дариха кръв, за да го спасят, но лекарите засега са пестеливи и се въздържат от прогнози.

Показаха жертвите на кървавата баня в Айтос СНИМКА

Тийнейджърът е със смлени крайници, след като бе премазан от ремаркето и изсипаните тонове зърно. Травмите са много сериозни, някои биха казали, че са несъвместими с живота, но Октай е истински боец и премина критичните първи часове. 

По информация на изданието той е ученик в 11-ти клас в ПГМЕЕ в Бургас. Октай е от село Пещерско, но от години живеел с майка си на квартира в Айтос.

Шокиращи СНИМКИ от градинката-гробище в Айтос, където загинаха баща и децата му

Баща му работел в Израел. Негови приятели го определят за скромно и природно интелигентно момче. Всички в Айтос, както и съучениците му от Механотехникума се молят, за да оцелее.

Момчето пострада, след като се оказа на неподходящото място – на тротоара на ул.“Хаджи Димитър“ срещу загубилия контрол над тир-а си Валентин Вълчанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!