23-годишна жена е загинала на място тази сутрин на пътя между карловските села Христо Даново и Кърнаре. Тя е управлявала лек автомобил, а на задната седалка, обезопасен както трябва и в столче, е бил 3-годишният ѝ син.

Младата майка вероятно се е разсеяла, загубила управление над волана и е навлязла в насрещното платно, блъскайки се в движещ се автобус. Сблъсъкът е бил фатален.

Ударът е бил толкова зверски, че предната джанта на лекия автомобил се е забила в автобуса.

Детето е невредимо, то е откарано в болница за прегледи.

Няма пострадали пътници от автобуса, съобщиха за БЛИЦ разследващи.

Жената на име Меовин Ибишева е от село Христо Даново, но живее в съседното село Розино, откъдето е човекът, с когото живее на семейни начала. Тя е карала детенцето си на детска градина в Карлово. Оцелялото дете е единствено на двойката.

Трагедията на семейството е огромна. Днес е Рамазан Байрам и цялата рода се е събрала в Розино за празника. 

Всички близки на загиналата са се стекли на мястото на катастрофата. На място е пристигнала полиция, както и кметът на Христо Даново. 

Възникнало е напрежение, тъй като роднините са поискали да видят тялото, но полицията не ги е допуснала. 

Ето какво съобщиха и от полицията по случая: 

Млада жена е загинала при катастрофа тази сутрин между селата Христо Даново и Кърнаре. На сигнала са реагирали служители от РУ-Карлово. По предварителни данни лек автомобил Опел с 23-годишна водачка навлязъл в насрещното движение и се ударил в автобус.

На място е констатирана смъртта на шофьорката, която е с 11-месечен стаж зад волана. Без сериозни наранявания е дете на 3 години, което пътувало в колата.

Автобуса управлявал мъж на 25 години, отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотици. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед, причините за инцидента се изясняват.

(Снимки: БЛИЦ)

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук