Заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов даде нови подробности около трагедията на магистрала "Струма". БЛИЦ припомня, че той разкри от какво са починали пътниците в македонския автобус.

Темата коментира и говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Именно тя направи шокиращи разкрития около случилото се.

"Искам да споделя нещо съвсем лично. Бях на мястото на инцидента, видях обгорелия автобус, видях овъглените човешки тела.

Гледката беше ужасна и това ще остане в спомените ми за цял живот. По-тежка бе ситуацията, когато посетихме "Пирогов", където са настанени седем от оцелелите пострадали. Според лекарите тя бяха в добро физическо състояние, но психически състоянието им бе много тежко.

В една от стаите видях момче, което е на моята възраст. Аз му казах, че е герой, че е спасил толкова много хора, а той започна да обяснява как е счупил стъклото на автобуса и оттам са се спасили осем човека. Аз му казах - "Но вие сте настанени в болница седем". А той настоя, че са се спасили осем.

Ние намерихме 44 трупа. 7 са оцелелите. Остава голямата загадка къде е осмото лице. Работим по тази версии. Не искаме да вкарваме объркване сред вас. Може да се касае и за недобър спомен на свидетеля", допълни Милева.

"На "Капитан Андреево" са регистрирали, че в автобуса е имало 52. Ние намерихме 44 тела, в болница имаме 7 души. Това означава, че един от пътниците се е прекачил някъде", разясни Борислав Сарафов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!