Двама мъже от Гривица са загиналите при сблъсъка между микробус и пътнически влак край плевенското село, съобщава БНР.

Инцидентът е станал малко след 16:00 часа, съобщи зам. окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева, която е и говорител на прокуратурата:

"В 16:15 ч. е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което пътнически влак София - Варна е блъснал преминаващ през ЖП прелез село Гривица бус, в който са пътували двама мъже, като и двамата са починали на място.

Адско меле между микробус и влак в Плевенско, има жертви СНИМКИ

Към момента не е установено да има други пострадали лица. Извършва се оглед на местопроизшествието, като е направена и организация за извозване на пътниците от пътническия влак".

Кметът на Гривица Петър Георгиев посочи, че двамата са загинали на място. Те са отивали някъде да работят и са минавали на прелеза. Сигнализацията е била червена.

"Просто не мога да си го обясня как не са го видели този влак. Той идва от Плевен и има страхотна видимост. Преди една седмица на същия прелез пак имаше инцидент, но тогава нещата се разминаха", коментира той.

Според Георгиев, по-удачни мерки на прелеза от тези, които са в момента, няма. Най-вероятно всичко опира до възпитанието на хората.

"Там имаше хора, които живеят, и те казаха, че влакът е свирил страхотно преди прелеза. Каквото и да направят на този прелез, няма ли възпитание, като ти светне червено и като влакът свири да спреш,...просто жалко за момчетата", допълни кметът.

 

 

 

 

Снимки: Булфото

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук