Шофьорът на БМВ-то Живко Комелов от Бургас е виновникът за тежкия инцидент с катафалката на изхода на АМ „Тракия“. Той е карал с бясна скорост при тежки метеорологични условия и се е забил в спрелия на аварийната лента микробус, пише Флагман.бг.

Фаталния пътен инцидент стана във вторник, на 29 ноевмри, около 15:30 ч. в участъка малко след края на магистралата, между кв. Ветрен и Бургас. През целия ден във втоник в Бургас не бе спряло да вали. Настилките бяха мокри и хлъзгави.

Разтърсваща драма с 24-г бременна бургазлийка след катастрофата между БМВ и катафалка

25-годишният Живко се движел в посока Бургас, на предната седелка е пътувала 24-годишната му приятелката Евдокия, а на задната се возело още едно момиче от града – Десита, на 23 години.

Живко е шофирал БМВ-то с превишена скорост – вероятно с над 140 км/ч., и с летни гуми. Точно на изхода на магистралата, на около 2 км преди магазин Джъмбо, губи управление над возилото и се забива в микробуас на погребална агенция „Свети Архангел Азраел“, който е бил спрян в аварийната лента.

Шофьорът на микробуса – 21-годишният Давид А. е бил извън превозното средство по малка нужда. По негови показания, спрял за малко, тъй като повече от 5 часа карал внимателно превозното средство, без възможност да почине.

Наш източник съобщи, че катафалката е идвала от столицата, транспортирала е тяло на покойничка от София за Бургас. Над ковчега с тупа е имало още два, които са били празни. При удара БМВ-то се забило в ковчечга с покойната жена. Тялото обаче е претоварено по най-бързия начин, без повреди, погребано е още същия ден. 

Сблъсъкът е бил толкова силен, че БМВ-то буквално е размазано. С най-леки наранявания е шофьорът Живко, пострадала е и бургазлийката Десита на задната седалка. И двамата са настанени в отделението по неврохирургия на УМБАЛ-Бургас. В критично състояние обаче е 24-годишната Евдокия. Вече трети ден лекарите от реанимацията се борят за живота й. Младото момиче е бременно в третия месец. 

„Живко е съсипан психически. Не спира да пита за любимата си. Двамата са заедно от близо една година, но много бързо се случиха нещата помежду им. Живко е от село Черни връх, община Камено, но живее в Бургас с Евдокия. Имат общи планове за бъдещето, мечтаеха за бебе. Дано това красиво младо момиче пребори тежките травми“, сподели познат на младата двойка. 

Траурната агенция „Св. Архангел Азраел“ формално е собственост на никому неизвестно за широката общественост лице, сламен човек. Неофициално се знае, че дейността й се контролира от мъж с малко име Николай. Фирмата няма нищо общо с добре познатата бургаска агенция "Св.Арханел Михаил", откъдето настояват това да се изясни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук