Млад шофьор е управлявал колата “Порше Панамера”, която тази сутрин в 4:05 мин. часа е ударила смъртоносно автомобил с двама французи до “Ринг” мола в София. Пред полицаите той е отказал категорично да даде проба за алкохол и дрога и е обяснил, че “ще се оправи в МВР болница”.

Според очевидец, Поршето го е задминало с над 200 километра в час секунди преди катастрофата. Тази скорост са установили по-късно и дознателите.

Спортният автомобил се е включвал от локалното, но засякъл и ударил малък “Форд Фокус”, движещ се в посока Летище София. Колата, в която са пътували двама французи, се е обърнала по таван. Мъжът в нея, който е на 39 г. е загинал, а жената в тежко състояние е откарана в “Пирогов”. 

Движението в района е силно затруднено и се осъществява само в активната лента.

Жестока трагедия с баровско Порше на Околовръстното в София СНИМКИ

“Всичките екипи на бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви инспектор Слави Лазов от “Пътна полиция” пред БТВ.

Шофьорът на Поршето, който е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води, има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лв.

От УМБАЛ „Света Анна" съобщиха за БТА, че при тях е настанена в реанимация 62-годишна френска гражданка. За живота на жената има опасност. Тя има фрактура на таза и гръбнака, както и черепно-мозъчна травма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук