Спешен медик разказа за ужаса, който са заварили, отзовавайки се на сигнала за ужасяващия инцидент с македонски автобус на АМ "Струма".

„През нощта се подаде адрес за катастрофа на АМ „Струма”, където е катастрофирал автобус и е станал пожар. Пристигнахме много бързо на местопроизшествието. Автобусът гореше, имаше много пожарникари. Имаше писъци и викове”, разказа Лоарита Николова от Спешна помощ - Перник.

"Аз успях да придружа мъж - 76-ти набор. Той ми разказа, че са били на почивка в Турция.  Били са там на екскурзия четири дни. Денят на катастрофата беше петият. Изведнъж е чул силен удар, след това автобусът е започнал да пламти.  Изритал е стъклото с крак и така се е освободил, но имаше фрактура на крака.", разказва медикът пред Нова.

По думите й пламъците от горящия автобус са били много силни.

„От 25 години работя в Спешна помощ. Това е една от най-тежките катастрофи, на които съм била”, добави Лоарита Николова.

"Горелият автобус се е блъснал в мантинелата, а хората, които им помагаха са се движели обратната посока. Спрели са на 200-300 м и са помогнали с каквото могат.", спомня си тя.