15-годишният Алекс Радулов от Белово е починал в МБАЛ – Пазарджик на 2 юни малко преди 19:00 ч. Това е втората жертва на катастрофата край село Лозен, която стана на 18 май, пише videlinabg.com.

При сблъсъка загина на място един човек и бяха нанесени средни телесни повреди, според прокуратурата, на трима души. Единият от тях беше Алекс.

Един загинал и 5 ранени: 19-г. шофьор сее гибел на пътя Пазарджик-Белово

В продължение на две седмици Алекс Радулов беше в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Детето е прието с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка, контузия на бял дроб. След настаняването му в ОАИЛ е интубиран, в кома и с опасност за живота.

Остава в критично състояние и на командно дишане в следващите 15 дни. Докато сърцето му спира да бие.

Ден след тежкия инцидент прокуратурата привлече като обвиняем 19-годишния шофьор Иван С. за това, че на главен път I-8 при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при управление на моторно превозно средство - л.а. „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата.

Джигитът, който е с по-малко от година стаж зад волана е предприел е рискова маневра и при изпреварване се е забил челно в друга кола.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук