Жена е била убита в сряда вечер в района на кръстовището при ритейл центъра “Практикер” на бул. “Симеон Велики”, съобщиха очевидци. Жената е пътувала в бял “Ситроен Саксо”. За убийството е заподозрян младеж на 18 години, който е задържан. Оръжието на убийството е лек автомобил, пише shmoko.

Инцидентът е станал малко след 21 часа, а сигналът за него, според говорителя на полицията Ася Йорданова е приет в 21:18. Обаждането е било за тежка катастрофа, на място са изпратени полицейски екипи, пожарна и две линейки.

На място пътните полицаи заварват обърнато по таван бяло “Волво XC60” с варненски регистрационен номер и бял “Ситроен Саксо”, в който се виждали затиснати жени. Във “Волвото” е имало двама мъже, които не са пострадали. Линейките са откарали две жени. Колата е толкова намачкана, както се вижда и на снимката, че се е наложило спасители на РСПБЗН – Шумен да извадят жената зад волана и спътничката й. Едната от жените, на 22 години е починала.

Според първоначалната възстановка на събитията, предшествали катастрофата, “Ситроенът” е навлязъл в кръстовището от паркинга на “Практикер”, а идващото от лявата му страна “Волво” го е връхлетяло.

Предстои да се извърши оглед и да се изяснят всички обстоятелства около произшествието. Според субективната оценка на очевидци, “Волвото” се е движело с много голяма скорост, едни, според собствената си представа за скорост казват, че е шофьорът е карал с 90, други твърдят, че скоростта е била 120. Едва техническа експертиза ще може да установи реалната скорост.

Зад волана на “Волвото” е бил 18-годишен младеж, който е шофьор от май. При тест за алкохол и наркотици, водачът е дал положителна проба за амфетамин. Задържан е за 24 часа в полицейското управление.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук