Катастрофа с две жертви и тежко пострадал е станала понеделник вечер на главен път Пловдив-Хасково, съобщават от ОДМВР-Пловдив.

Три автомобила са се ударили тежко на около 4 км след изхода на Пловдив – БМВ със софийска регистрация, такси „Дачия“ с кърджалийска регистрация и пловдивска КИА.

Сигналът е получен на спешния телефон 112 в 21.15 ч. От екип на спешна помощ на място е констатирана смъртта на 31-годишния водач на таксиметровия автомобил и пътник с все още неустановена самоличност. В тежко състояние в болница е транспортиран 45-годишният шофьор на БМВ-то.

Местопроизшествието е запазено от екипи на полицията. Поради влошената метеорологична обстановка снощи, огледът продължава тази сутрин. Предстои да бъдат изяснени причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент.

До приключване на работата на разследващите движението в участъка на катастрофата е затворено. Автомобилите от Садово към Пловдив се пренасочват през с. Катуница. В обратната посока преминават през Ягодово.

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем 45-годишен мъж за причиняване на катастрофата

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем А.Ю., на 45 г., за това, че на 12.12.2022  г. на главен път I-86 в района край гр. Садово, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил БМВ, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице - С.Р., на 31 г., и С.Т., на 33 г. – престъпление по чл. 343 ал. 3 пр. 5 буква „Б“ пр. 1 вр. ал. 1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият А.Ю. е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние вследствие на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата. Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия А.Ю. не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества.

Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук