В сряда изтича крайният срок, до който гръцката лекоатлетка Катерина Тану трябва да обяви, дали ще се състезава на Олимпийските игри в Пекин, съобщи за Ройтерс служител на Международната федерация по лека атлетика. Според репортаж на Ройтерс, Гръцкият олимпийски комитет, заявява, че не е осведомен за намеринията на Тану.
Решението на Тану интересува и МОК, който още не е решил дали ще даде на Тану златния медал на Мрион Джоунс от Олимпиадата в Сидни, отбелязва гръцкият сайт In.gr. Гръцката спринтьорка беше главната надежда на страната си за получаване на медал на 100 м., когато ден преди откриването на Олимпиадата в Атина през 2004 г., заедно с лекоталета Констандинос Кендерис избягаха от Олимпийското селище в Атина, укривайки се от внезапна допинг проверка. Същата нощ двамата катастрофираха тежко с мотоциклет и бяха настанени в болница. На 22 август, 1999 г. Тану спечели бронзов медал на 100 м. на световното състезание по лека атлетика в Севиля, с време 10,48. По онова време беше смятана за най-добрата бяла спринтьорка в света след Марион Джоунс. Спечели сребърен медал на Олимпийските игри през 2000 г.
След скандалния инцидент в Атина през 2004 г. беше уволнен треньорът й Христос Дзекос, а по-късно той беше заловен с голямо количество стероиди и други медикаменти. Двамата бяха изключени от Световната федерация по лека атлетика през декември, 2004 г./БЛИЦ