Овен - Енергията му не е неограничена. Той се лекува набързо и съжалява за изгубеното време за лечение. По-често заболява поради преумора или износване както на тялото, така и на нервната система.

Стресът води до хипертония. Основните заболявания са главоболие, очни заболявания, възпаление на синусите, треска. Овенът се лекува с музика, хипноза, чай от мента и извънградска атмосфера (на село, вилна зона).

Това са най-щедрите мъже според зодията

Телец – Има силна воля, изпълнява всички предписания на лекаря, самонадеян и послушен, но получава енергия отвън. Следователно, подходящата среда са близките и роднините.

Освен това лесно се поддава на внушение и вярва на онези, които говорят за най-лошото. Не харесва болници, бързо пада духом. Вкусната и здравословна храна и природата му помагат да натрупа нови сили.

Близнаци - Те са твърде чувствителни и впечатлителни. Затова толкова често получават нервни разстройства. Близнаците трябва да спят повече, да правят гимнастика, която укрепва белите дробове.

Често те не са изпълнителни в лечението и мързелът ги завладява, както и небрежността им.

Те се страхуват да признаят болестта си, бягат от подобни мисли, което понякога води до възстановяване, но по-често изостря хода на болестта. Чистият въздух, добрата музика, добрата книга и разбира се комуникацията са много полезни за тях.

Висши сили ще бдят над тези зодии и ще ги пазят от неприятности през цялата година!

Рак -  Боледуват дълго време, често поради фалшив страх или прекомерни вълнения. Те са твърде зависими от мнението на другите, не понасят самотата, така че добър психолог или любим приятел, воден пейзаж или процедури могат да помогнат за възстановяване на здравето.

Вкъщи се възстановява по-бързо.

Лъв - Болестите на Лъва се свързват със сърцето. Това може да бъде атеросклероза, ангина пекторис, тахикардия, кардит, болка в гърба, гръбначния стълб, ревматизъм.

За да се възстанови бързо, трябва да се освободи от тежестта на социалните и водещи проблеми. Шегите, разговорите с весел и мил човек, интересен филм, мечтите и плановете ще му помогнат да се изправи по-бързо на крака. Много полезно е спа лечението.

Дева - Девата проявява повишен интерес към здравето си - твърде е мнителна. Препоръчва се да избягва страхът от въображаеми заболявания. Имат склонност да преувеличават.

Имат добри навици и здравословен начин на живот, особено ако вече са боледували повече от веднъж. От тях стават добри лекари, медицински сестри.

Зодиите, към които ще потекат реки от пари през пролетта

Везни - Те са много деликатни и чувствителни, трябва да дишат повече чист въздух, да поддържат добри мисли и идеи в себе си, а красивият пейзаж или картина и още по-добре интересен и достоен събеседник ще им помогнат бързо да се справят с болестта.

Вдъхновението е това, което им дава сила.

Скорпион - Той може както да се унищожи от разрушителни и лоши мисли, така и да се излекува, като събере цялата сила на волята си. За него е важно да си постави цел, заради която ще се мобилизира в себе си, за да я постигне.

Стрелец –Активността, позитивното мислене и хуморът им помагат да боледуват по-рядко от други знаци, ако не се погубят с лоши навици. Те се възстановяват бързо, мразят своята безпомощност, съчувстват на другите.

Важно е да спазват лека диета, да ядат плодове и салати, да разговарят с приятели и да четат анекдоти. Кинокомедията е много полезна.

Козирог - Рядко се разболяват, тъй като това е знак на волята, реда, не обичат глупостите. Болестите ги настигат поради вътрешно стягане, нервно изтощение или от настинка.

Затова домашната топлина, масажите, уютната обстановка, любимата музика и прекрасният чай помагат за възстановяване на хармонията на тялото и душата. Сауната и банята го изправят на крака по-бързо от другите знаци.

Водолей- Водолеите притежават жизненост и красота. При продължителен стрес обаче те губят равновесие и оптимизъм.

Добрият сън, разходките, чистата вода и въздух им помагат да намерят опора в себе си, те се справят добре без утеха или общуване по време на болест, това им помага да анализират всичко, което се случва и да намерят най-краткия път към здравето.

Само мързелът и тяхната разпиляност понякога им пречат.

Висши сили ще бдят над тези зодии и ще ги пазят от неприятности през цялата година!

Риби -Само хармонична атмосфера, оптимистични хора и красиви произведения на изкуството, поезията им дават сила и вдъхновение за възстановяване.

Рибите са мнителни и потайни, романтични и твърде аморфни, което им пречи да съберат волята и силата си в юмрук за бързо възстановяване.

Родени от 12 до 20 март са по-силни, защото те вече са под влиянието на планетата Марс.