Овен
Като ламбургини

Овенът чисти като ламбургини – докато врътне ключа, и вече е на финалната права. Минава като виелица през всички помещения, дори на по-съмнителните участъци, като пода в кухнята и антрето пред входната врата, се връща да изтърка два пъти.

С антибактериален препарат. Нищо че знае, че вирусът не е бактерия. На този толкова енергичен Огнен знак не му трябват часове на самовнушение и кандърми, както на някои по-мързеливи.

Достатъчно му е да открие макар и минимален прозорец в напрегнатия си карантинен график, за да запали тротинетката и да овършее къщата с трета космическа.

Портфейлите на 3 зодии ще се пръснат от пари през май

Телец
Без ексцесии с парцала

Телецът е практично добиче, не се тръшка за отвлечени драми, като какво щяло да стане със свободите ни в бъдеще. Като най-виден щраус на зодиака, предпочита да не мисли и за финансовата криза, която се задава.

Всеизвестно е, че когато има къде да си зарови главата, дори това да са плочките в банята, Телецът непременно ще го направи. Колкото до хигиената, той е домошар и в дома му блести от чистота, но без ексцесии – например, не е минал двукратно всички повърхности със спирт.

Единствената му слабост е, че затулва липсите, причинени от социалната изолация, като ги затъпква с храна.

Близнаци
В дома му е бойно поле

Този Подвижен знак има нужда не само от разнообразие, но и от движение – в най-буквалния смисъл. Дори Близнаците, които преди пандемията мразеха спорта, сега гледат с копнеж към паркова.

Затова в шетането са като природна стихия: профучават през стаите с непредсказуемостта и скоростта на кълбовидна мълния, като едновременно подреждат, чистят и разместват.

Когато се изтощят и седнат да похапнат насред целия този хаос, се чувстват като след битка – домът им е на вили и могили и навсякъде се въргалят трупове на възглавници, дрехи за изхвърляне и книги, които се чудят къде да преместят.

Рак
Шкафовете мъркат

Ракът приема относително леко самоизолацията. Това е шансът му да остане със семейството. Най-сетне може да ги държи под око.

От най-малките, през пуберите, та до партньора или родителите, ако и те живеят наблизо, всички ще трябва да се държат подобаващо – да стават овреме, да си оправят стаите, да помагат в чистенето, да закусват, обядват и вечерят заедно.

Повечето от Раците са безукорни домакини, но тези дни са издигнали грижата за дома до следващото ниво – местата, където пъхаме предметите, когато бързаме. Всички килери и шкафове мъркат доволни, проветрени и в пълен ред.

Зодиите, които ще се радват на невиждан успех през април

Лъв
Научава се да шета

Лъвът зад решетките не е така блестящ, както е под светлината на прожекторите. Неприятно е да го признаем, но му липсва постоянството и навиците да поддържа реда и чистотата вкъщи.

Допреди карантината обикновено е делегирал тези досадни задачи на други хора – товарил е членове на домакинството или пък е наемал професионални помощници.

Сега всичко това лежи на ръцете му. И, колкото и да е ленив, като един истински лъв, сега му се налага да преодолее себе си в името на красотата. Родените под този Огнен знак никак не обичат, когато нещо около тях е грозно, нечисто или неподредено.

Дева
Бърше и пее

Девата чисти и пее. Понякога дори буквално. Притеснителните новини за разпространението на пандемията ги карат да се чувстват още по-уютно и приятно вкъщи, заобиколени само от близките си.

За щастие на Девата, работата в едно домакинство никога не свършва. Повечето от родените под този знак принципно обичат да я вършат, особено сега, когато ще могат и да се насладят на току-що подредения и блестящ от чистота дом.

Зодиите, към които ще потекат реки от пари през пролетта

Така че тези задължения не им се виждат нито натоварващи, нито досадни. Усещането, че всичко около тях е в (почти) пълен ред, им носи душевен покой.

Везни
Спешна работа няма

Важното е в тези разделни времена да сме предпазени добре от всякакви вируси, казва си Везната и си поляга блажено на дивана. Какво пък толкова? Спешна работа няма.

А и шетането не е заек да избяга. Родените под този знак мразят да се напъват излишно. Затова разпределят задачите си в рамките на няколко дни.

Това неминуемо създава известен хаос в къщата, която сякаш сама се разхвърля – така, от чиста злобичка. А докато почистят в едното помещение, другото пак е станало за чистене. Ето така се стига до това, че Везната отказва да се главоболи и се изпъва отново на меката мебел.

Скорпион
Когато му дойде музата

Чистене? Подреждане? Защо занимавате Скорпиона с тривиалности? Той чисти и подрежда, но когато му дойде музата. С течение на времето е осъзнал преимуществата на социалната изолация.

Например това, че сега вече дори не му се налага да обяснява на загрижените си близки защо от месеци не си е подавал носа навън. Скорпионите имат толкова напрегнат вътрешен живот, че буквално се чудят с кое първо да се захванат.

По тази причина се отдават на единствения си (според тях) порок – да следят с наркоманска страст лошите новини. Е, докато си пийват любимото питие и чатят с приятели.

Това са най-щедрите мъже според зодията

Стрелец
Ту тук, ту там

Стрелецът тези дни е връхлетян от безпокойство, за което възрастните хора казват „непрекъснато шава, все едно има таралеж в гащите.“ Тъкмо седне, и отново е скочил на крака.

Започне да прави едно, но по средата на пътя вече се е заел с друго. Нито една книга не е дочетена, нито едно занимание не е довършено докрая.

В контекста на това му състояние, чистенето е разтуха за неспокойния му дух. Може да се каже, че карантината е подобрила домакинските му навици. При обикновени обстоятелства Стрелецът не се задържа достатъчно дълго вкъщи, за да поддържа чист и подреден дом.

Козирог
Без много мотаене

Малко вероятно е тъкмо Козирогът да се е паникьосал и да дезинфекцира през 15 минути дръжките на вратите и ключовете на лампите. Почти всички Козирози поддържат безупречна лична хигиена и си мият редовно ръцете и без да се налага да им го натякват по телевизията.

Родените под този Земен знак имат прагматичен и сериозен подход към домакинската работа, който продължават да спазват и сега: гледат всичко да изглежда в ред.

Ако има нужда от почистване, замитане под килима или оправяне, планират и, без много да се мотаят, го свършват. Досега този метод е винаги е работил.

Водолей
Мързелива Пепеляшка

Към социалната изолация Водолеят изпитва смесени чувства. Мрази я, защото ненавижда да бъде ограничаван и да му се казва какво да прави. Но и не може да не признае, че тя му дава условия да се задълбочи в темите, които винаги са му били интересни.

Чистенето на дома е последното нещо, което занимава мислите му. Водолеите имат доста хаотични домакински навици.

Те действат на пориви. Дни наред не пипват нищо, а, като ги прихване, изведнъж се хващат да парцала и с часове търкат, разтребват и чистят, като Пепеляшка, но без помощта на гълъбчетата и гургуличките от приказката.

Риби
Само в краен случай

В последно време Рибите намират все по-голяма утеха в музиката. Те прекарват доста повече време в рисуване, четене и витаене в облаците. Свикват с изолацията и тя им носи повече спокойствие и хармония, отколкото страх и раздразнение.

Разбира се, тревожат се, като всички нормални хора, носят маски, мият си ръцете и в чантата си имат дезинфектант. Но, колкото до чистенето вкъщи… да кажем, че не си дават зор.

Представителите на най-отнесения знак в зодиака се захващат само в краен случай, когато купчината чинии се извиси над допустимото ниво и чистите чаши започнат да свършват.