Овен
Подигравки и чисти уши


Децата на Овена са облечени, сресани и с измити уши още преди да настъпи часът за онлайн обучението. Нищо че са вкъщи – те трябва да са спретнати. Е, трябва и да тичат на открито, да спортуват, нищо че сега няма как. Колкото са по-активни, толкова по-малко проблеми ще имам, знае родителят Овен, пише Труд.

Вероятно съди по себе си. Овните са експедитивни, вдъхновяваще родители, измислят нови игри, занимания. Но прекаляват със себеотрицателността. Друг техен недостатък е че са гневливи, тиранични и несправедливи. Може да съсипят детето от подигравки, ако то се окаже не на "висота". 

Телец
С добре нахранено дете

Детето на Телеца е нахранено и курдисано пред компютъра точно 2 минути преди да започне урокът. Е, може малко да си е лекьосало блузката, понеже е яло бързо и невнимателно, но това не е толкова важно. Важното е косичката да е зализана и да е с хубава блузка.

Надолу може и по пижама – нали не се вижда. Телецът с всички сили се бори да даде на детето си шансовете в живота, които той самият не е имал. Държи на дисциплината и образованието, но в същото време е гальовен и не пести ласките. Той е склонен да угажда на децата си и се разстройва, ако те се окажат разсипници. Като родител е авторитарен и тираничен. 

Близнаци
Източник на забава и знание 


Ако детето на Близнака твърди че не знае как да си включи камерата, за да може да се преструва че внимава в час, то може би го е видяло от родителя си Близнак. Близнаците са чувствителни, забавни, разбиращи родители, неизчерпаем източник на информация, забава и нови идеи.

След уроците с ентусиазъм се захващат да помагат на рожбата с домашните, но ако детето не разбере веднага остороумните им и изобретателни обяснения, бързо се изнервят. Търпението им е ограничено и безкрайното детско бърборене ги дразни. Рязко променят настроението си, а това силно притеснява децата.

Рак
Прекален светец 


Детето на Рака може да бъде разпознато по това че в началото на часа е много стресирано. Защо ли? Ами, защото е яло („Бързо, ще почне часът“), проверено му е домашното, накарали са му се, че не се е постарало и е трябвало да го пренапише.

Освен ако... Понякога родителят Рак е в минорно настроение. Тогава няма енергия за всичките тези сутрешни дейности и само се погрижва малкият принц/принцеса да е нахранен и що годе позамит в лицето. Разберете ги – животът на Раците е много напрегнат. Иначе са превъзходни родители с уклон към прекалено обгрижване и обич до задушаване. 

Лъв
С големи амбиции 


Ако се случи Лъв да е майката на детето, в 7 от 10 случая тя ще намери повод уж случайно да премине покрай камерата – с прическа, грим и елегантна. Така, да се види че това не е някое случайно дете, на родители мижитурки.

Рожбата на Лъва също трябва да е изрядна за онлайн урока, сресана, умита и с хубави маркови дрешки, пък били те и за из вкъщи. Лъвовете са сериозни родители, готови са да дадат луди пари за образованието на децата. Подтикват ги да развиват талантите си и да се изявяват. Понякога големите очаквания на родителите може да смачкат по-свитото и скромно дете.

Дева
Точност, дисциплина и сапун

Горкичкото, то няма право да е без домашно. Такива работи просто не се случват в дома на Девата. Там е царството на трите основни добродетели за всяко дете: пунктуалност, дисциплина и любов към сапуна. Което се постига най-лесно, ако Девата превантивно се е погрижила рожбата да се роди в датите между 22 август и 22 септември.

Девите са свръхамбициозни родители, но са и безкрайно търпеливи, защото рожбата им трябва да е комбинация от миниатюрно войниче и Далай лама. Последното може да е от полза на детето. Въпреки че са отдадени подители, се държат малко резервирано. 

Везни
Не противоречи много


Едно спокойно, уравновесено детенце, което весело подритва компютъра, понеже ръцете и краката му са навсякъде – по бюрото, на ушите и в много краен случай държат тетрадка и химикалка. На моменти то се сепва.

Това е защото някъде извън обсега на камерата родителят Везни бди за доброто поведение по време на онлайн уроците. Той е грижовен, възпитава добре децата си и не им противоречи много. Те израстват с добро лустро - знаят как да се обличат и как да се държат във всевъзможни социални ситуации. Редовното "Питай баща си/майка си" им дава карт-бланш да манипулират и двамата. 

Скорпион
Може да се стигне до бой


Не само, че бие, но и наказва жестоко, ако види че пакостникът не учи, а само се лигави. Родителят Скорпион вярва че "Повелителят на мухите" е наръчник за отглеждане на деца, който показва на какво са способни малките нехранимайковци.

Затова е строг и взискателен възпитател, който знае как да възнагради старанието. Скорпионът неизменно ще подкрепя и защитава детето си през целия му живот. Интуитивно знае какво му е нужно. Но се вбесява, ако то си пилее времето и способностите. Не проявява разбиране, когато отрочето му се окаже различно по характер и емоционалност. 

Стрелец
С ентусиазъм и настроение


Малкото сериозно човече, прехапало устни в странието си да усвои урока, е детето на Стрелеца. Невероятно, нали? И жените, и мъжете, родени под този знак, трудно се решават да станат родители. След като се прежалят, са сериозни и самоотвержени. Вродените им жизнерадост и ентусиазъм ги правят перфектните майки и бащи.

Разбира се целият този ентусиазъм може да се окаже прекалено голям натиск за едно спокойно дете, което не гори от желание да се включи във всяко предложено от родителя занимание. Стрелецът е склонен да се опита да научи детето си да чете и пише преждевременно. 

Козирог
Без срам манипулира детето


Може би защото непрестанно се опитват да го контролират и манипулират, детето на Козирога е успяло да си извоюва относителна свобода. То учи само, влиза и излиза от виртуалната класна стая, когато трябва, а през това време родителят в съседната стая работи онлайн.

На Козирога много му харесва възпитателния принцип „децата трябва да ги виждаш, но не и да ги чуваш“. Родителите Козирози изглеждат безчувствени и сякаш идея си нямат какви нужди има детето им. Още по-зле - сякаш въобще не ги интересува. Всъщност Козирогът обича силно рожбите си, но просто добре се прикрива.

Водолей
Третира го като равно


Детето на Водолея е индиго. Или кристално дете. Или извънземно. Водолеят е убеден в това и се отнася към малкото генийче с любов и уважение. Дори ако трябва да го опердаши. Търпението му е безгранично. Възпитанието на родителя Водолей може да се стори неконвенционално на повечето хора. Той приема децата за равностойни на възрастните.

Изслушва ги внимателно, взема предвид мнението им и се държи к тях откровено и без лиготии и лъготене. Родителите Водолеи обаче може  да бъдат твърде сурови и несправедливи в опита си да вкарат детето насилствено в света на възрастните. 

Риби
Куца му дисциплината


Детето на родител, принадлежащ към този Воден знак, може да се появи пред учителя си рошаво, с нещо странно на главата, нарисувано по лицето с постоянен маркер или въобще във вид безподобен и съвсем не ученически. Рибите са чудесни родители - меки, чувствителни, разбиращи.

Малко им куца дисциплината, хлапетата често ги въртят на пръста си, но пък аз сметка на това нямат проблеми с това да проникнат в света на детето, може би защото самите те никога не са го напускали. Няма нещо, което не биха направили, за да подкрепят чедото си. Но понякога обсебват прекалено децата си.