До 09:04ч Луната се движи на празен ход. В 09:04ч Луната преминава в знак Рак – В тези дни на Земята присъстват особени сили, които действат на гръдния кош, белите дробове, стомаха, черния дроб и жлъчката.
Това, което направите за тях сега е двойно повече полезно, с изключение на хирургични операции. Натоварването на тези органи е тежко и вредно. Полезно е да се яде лека храна. Ако след сън се събудите и се чувствате като разбити, това е от черния дроб, който е бил принуден да изпълнява тежка работа и не е успял да се възстанови. До 14:16ч важи влиянието на 11 лунен ден (виж предния ден). 12-я лунен ден (от 14:16ч до 15:16ч на 08.02.) обикновено преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Нужно е да се вслушваме в своите усещания, а не да ги анализираме.

Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Трябва да бъдем милосърдни, за да не бъдем лишени ние от милосърдие. И дума не може да става да се изпитва гняв, каквито и да е отрицателни емоции, да има спорове. Точно обратното, следва да се стремим към покой, уединение, любов към всичко, което ни обкръжава. Не е подходящо времето за хазартни игри, за търговски дела и всичко, което е свързано с материални придобивки. Да не се употребява груба храна, да се пият повече течности, натурални сокове с изключение на ябълкови.

Сънищата сега не заслужават да им се обръща внимание. Да не се претоварва сърцето физически и емоционално. Не е добре да се само съжалявате, да плачете и да се жалвате. Може да заседнете в това състояние за дълго. Полезно е за занимания с йога и други източни практики. Идеално време за уединени практики, за обети за мълчание и медитации, както и за молитвени практики. Не се претоварвайте с тежки тренировки, но можете да си направите лек масаж. Денят носи успех и късмет на този, който е способен да благодари на Висшите сили за благодатта, която му е била дарена. Не е необходимо да се проявява бързане, припряност, а всичко да се остави да следва естественият си ритъм.

Сексът в дванадесети лунен ден трябва да бъде, колкото може повече духовен. Важни са не толкова техническите умения, колкото изразяване на любов, нежност, доброта и разбиране.

Бизнес – Финансовите операции могат да бъдат успешни само при условие, ако определена част от парите отидат за благотворителност или спонсорство на духовни мероприятия – строеж на църковен храм например. Парите сега работят само за духовност, благотворителност и нищо друго. Твърде полезно за бизнеса е да се спонсорират болници, старчески домове, интернати. Колкото повече пари пожертвате за благотворителност, толкова по-успешен ще е вашият бизнес, но само при условие, че тези пари са дадени от чисто сърце, а не заради бъдещи изгоди. Неискреността няма да донесе желания резултат.