Виртуоз бърка пиле с трюфели за Оскарите
Шеф Волфганг Пук е готов и с меню за вегетарианците
Мастър-шефът Волфганг Пук, който от 22 години съставя менюто за партито след раздаването на Оскарите, е готов с блюдата за 1500-те гости, които ще се съберат на 28 февруари. Виртуозът кулинар познава вкусовете на всички звезди в Холивуд, тъй като те идват в неговия ресторант не само след разпределянето на статуетките.
За тазгодишното парти Волфганг е приготвил над 50 плата със салати от различни видове раци с перлен ориз, пиле с черни трюфели и сирене чедър. Пушената сьомга във формата на статуетката си е традиционният асортимент тук. Пук ще сервира и любимото си предястие - печени картофи с хайвер. За вегетарианците ще има бадемово гаспачо, гуакамоле, артишок с аспержи, зелен боб, варено цвекло с лимон. За такова меню са подбрани френско шампанско и вина. Мастър-шефът не крие надеждата си на масата на Лео най-после да има една статуетка.<br /> <br /> "Надявам се тази година Ди Каприо най-сетне да получи наградата, а също и Слай Сталоун да вземе още един "Оскар", защото той е свършил много работа тук, в Холивуд", каза Пук. /БЛИЦ