Има паднали къщи. Дано да само четири жертвите. Извадиха една жена, мъжа й го търсят. Това каза Нуредин Басри, кмет на Хитрино, пред Нова телевизия по повод тежкия инцидент на гарата в селото.
"Не мога да си обясня колко силен е бил взривът. Абсолютен апокалипсис. Има изгорели жилищни сгради. Полицията е напълно изпепелена", поясни Басри. По думите му, от МВР не знаят какво се е превозвало във вагоните.
 
"От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голяма. Изгоряла е сградата на полицията. Дано да са само 4, но има и паднали къщи, сега изведоха една жена, има и деца, които са в безопасност. Всичко се простира на 5-6 километра, горят много къщи. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън. По улиците се срещаме с представители на различни институции, но все още не може да се съберем на едно място. Може би са прави служителите на полицията да стоим настрани, за да няма вторичен взрив”, разказа кметът.
 
Най-вероятно висока скорост е станала причина за излизането на влака от релсите, според кмета.
 
„Събитието е от 5.40 ч. тази сутрин. Дерайлирал е влак, превозващ газ пропан бутан и пропилен. Цялото населено място е изолирано от наши екипи. В момента има горящи сгради”, поясни главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Според него е рано още да се говори за причините, довери до трагедията.