15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване наложи Пернишкият окръжен съд на арменския гражданин, постоянно пребиваващ в България Артур Мхоян. Присъдата е заради убийството на Драгомир Славчев, извършено на 1 февруари 2015 г. в пернишкото заведение „Стотинката“, пише struma.bg.

Скандалът в заведението се разразил късно след полунощ около 3 часа, когато двамата с Драгомир се скарали, а Мхоян го пробол два пъти с нож, като единия удар е в коремната област и не е смъртоносен, но вторият е бил в сърцето и е срязал главната артерия. 35-годишният мъж издъхнал от кръвозагуба пред очита на съпругата си.

Артур Мхоян успява да избяга от заведението, но ден по-късно бе открит в апартамента на сестра си в Радомир. След задържането му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, който с набложената му присъда се приспада.

Мхоян трябва да плати 25 000 лв. кръвнина на съпругата на жертвата, 4 700 лв.  разноски по досъдебното производство и 1 000 лв. на ВСС. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския яапелативен съд като и двете страни са категорични, че ще обжалват.  До окончателното решение по делото Мхоян остава под домашен арест.