150 родни милионери станаха клиенти на ДАНС и прокуратурата. Баровците имат имоти за над 500 бона, но не е ясно с какви пари са ги купили, съобщава "Стандарт".
Официално те взимат доста по-скромни заплати. Разминаване лъснало след спецакцията "Тузари" на Националната агенция по приходите, прокуратурата, Агенция "Митници" и ДАНС.
Както "Стандарт" първи писа преди месец, агенти плъзнаха по баровските квартали и описваха скъпите имоти. После данните се засичаха с официалните им доходи.

В момента в черния списък са 150 лица с неизяснен произход на парите. При акцията са описани и 112 бентлита, чиито собственици също не са сред най-заможните по данъчна декларация. Според спецагентите е фрапиращо в малка страна като България да има толкова много луксозни возила.
Проверката стартира след разпореждане на зам. главния прокурор Валери Първанов и обхваща период на придобиване 2004-2008 г. Проверяващите се натъкнали на нарушения и в нотариални актове, които заедно с документите за доходи били изпратени в ДАНС. Тепърва агентите ще нищят по какъв начин са придобити милионите.
Назначени са и редица експертизи, които имат за цел да установят дали стойността на имота е реална и може ли лицето да си го позволи. Източници от проверяващите обясниха пред "Стандарт", че във всеки баровски квартал има най-малко по 25 имота, всеки от които надхвърля 500 хиляди лева.
"Акцията продължава с пълна сила. Засега преброихме 150 съмнителни милионери, до месец може да стигнем и 200", допълниха за "Стандарт" източниците от разследващите. След като бъдат обходени кварталите в подножието на Витоша, акцията се насочва и към центъра, където също има апетитни имоти. /БЛИЦ