3880 кг марихуана са иззети при спецакция на територията на Благоевград

3880 кг марихуана са иззети при специализирана полицейска операция на територията на Благоевград. На 22 август на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция по противодействието, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

В нея участваха служители на ОДМВР–Благоевград, РГС Кюстендил и РГС-Смолян. Иззети 3 747 кг марихуана в Петричко и Санданско, образувани са 16 полицейски дознания по чл.354 от НК, трима мъже са задържани и един автомобил. 25 полицейски екипа извършиха проверки на 20 земеделски имоти и гористи местности в трудно достъпни полупланински райони, както и дворни места в Петричко и Санданско.
В хода на операцията от ниви, намиращи се в Подгорието и планината Огражден полицаите иззеха 2 300 кг полусуха тревиста маса. Наркотикът реагирал на марихуана. Трима мъже от Раковски са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Автомобилът им, с който е превозван канабис също е задържан.В РУ-Петрич са образувани 14 полицейски дознания, като шест от тях са срещу известен извършител. Предприети са мерки по изясняване собствеността на имотите, чиито собственик не е известен.
На територията на Сандански са проверени землищата на селата Драката и Илинденци. Там служителите на МВР откриха и иззеха 1450 кг полусуха тревиста маса, реагирала на марихуана. Образувани са две полицейски дознания.
Специализираните полицейски операции по противодействието, съхранението и разпространението на наркотични вещества ще продължат до 15 септември. /БЛИЦ