7 младежи са задържани с дрога през уикенда в Бургаско, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
При проверка на лек автомобил “Опел Астра”, управляван от 22-годишния М.К. от Бургас, около 23.30 часа в събота служители на РПУ – Царево намерили и иззели растителна маса - канабис и 4 пакетчета с бяло прахообразно вещество - амфетамин. В портфейла на водача е намерено още едно пакетче от прахообразното вещество, което реагира на амфетамин. 22-годишният М.К. и пътуващите с него Н.Я., на 22 г. от Бургас и 16-годишно момиче от с. Каменар, общ. Поморие, са задържани за 24 часа.
Няколко часа по-късно в дома на 19-годишния Д.П. от село Велика, община Царево, полицаите са намерили и иззели около 100 грама канабис. Д.П. е задържан за 24 часа. 

Вчера сутринта около 0.10 часа в Ахтопол, общ. Царево, полицейски екип на РПУ е спрял за проверка лек автомобил “Фиат Брава”, с водач от П.П. на21 г. от с. Атия и пътници А.К., 19-годишен, от Ахтопол и 16-годишно момиче от с. Черноморец. У лицата са намерени и иззети три пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Трите лица са задържани за 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство.
Ден преди това друг 20-годишенмъж от Софиябеше задържан на автогарата в Слънчев бряг с 5 грама амфетамини. А час по-късно в бургаския квартал "Меден рудник" при проверка на КАТ е спрян и по-късно задържан друг 20-годишен помориец със 7 пакетчета хероин. /БЛИЦ