Похищението на бизнесмена Киро Киров е свързано с негови дългове. Те са общо 75 млн. лева. Основната версия, по която работи МВР, е че отвличането е поръчано от едър бизнесмен, който е кредитирал Киров с част от тази сума, съобщи за столичен вестник висш полицай.
Според разследващите похитителите са научили подробности за живота на Киров от млада дама, която му е била близка през месеца, преди да бъде отвлечен.
Бандата е разбрала от нея дневния режим, часовете на излизане и прибиране, както и трасетата, по които се е движел. Засега полицаите не знаят дали жената е предала информацията доброволно или е била принудена да го направи.
Бизнесменът дължи 8 милиона лева и на една от големите банки в България. В деня преди отвличането оттам му е било отказано разсрочване на плащанията, което му е попречило да се издължава на основния си кредитор.
70-годишният Киро Киров беше освободен във вторник, след като прекара в плен 17 дни. Той беше похитен пред къщата си в Банкя на 27 март. Бизнесменът беше пуснат, след като синът му Иван плати откуп. Според информациите свободата на Киров е струвала на неговите близки между 650 000 и 1 милион лева. Денят след пускането си Киро Киров изкара в къщата на сина си в Божурище. Вчера той обясни, че се чувства добре, както и че похитителите не са се държали зле с него. В понеделник се очаква той и синът му да дадат пресконференция, на която ще обявят подробности за престоя на бизнесмена в плен. /БЛИЦ