9-годишният Йоан Йовчев беше прострелян с въздушна пушка късно снощи зад почивна станция “Лада” в новия град на Несебър. Момченцето си играело с прашка, която насочило към съседа на семейството си Илиян Илиев и го уцелил с гроздово зърно по рамото. Разяреният комшия извадил въздушната си пушка, прицелил се към детето и го ранил в коляното, съобщи Дарик радио.
Според ОДП-Бургас жалбата в полицията е била подадена в 16,00 часа днес и все още се работи по случая. Съседи разказаха, че семейството на малкия Йоан работело нон-стоп и детето било почти винаги само. Във въпросната вечер той излязъл навън да си поиграе. Неволно насочило прашката към съседа, който бил по това време на прозореца и го уцелил. След удара със сачмата детето изпаднало в шок, разплакало се и потърсило по име майка си и баща си.
Родителите го завели в поликлиниката в Несебър, където му е оказана първа помощ. По-късно то е хоспитализирано в многопрофилната болница за активно лечение в отделението по ортопедия в Бургас, където днес е претърпяло операция. “Детето е добре, но е в шок. Колегите полагат адекватни грижи. Най-вероятно след три дни ще бъде изписан за домашно лечение, защото все пак в тялото му е имало друго, чуждо тяло. Операцията е минала успешно”, каза д-р Бойко Миразчийски, зам.- директор на МБАЛ- Бургас.  Бащата на малкия Йоан работи във фирма за алуминиева дограма, а майката Катя е магазинерка в супермаркет на метри от дома им. Мнението на родителите е, че човек с нормална психика не би насочил пушка срещу дете. “Илиян ми е колега, но сега работи в друга фирма. Живее сам, затворен е в себе си”, беше коментарът на бащата на Йоан. /БЛИЦ