До момента никога не съм бил поставян под натиск и не съм бил по никакъв начин заплашван в своята работа, затова случилото се е огромна изненада за мен. Това се казва в официално изявление нападнатият с нож бургаски адвокат Евгений Мосинов, изпратено до медиите, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
"Сигурен съм, че извършителите на този унизителен за мен акт ще бъдат заловени и ще бъдат наказани с цялата строгост на законите, в които аз безпрекословно вярвам", посочва адвокат Мосинов. В изявлението си той казва, че е шокиран от нелепия инцидент, в който е въвлечен.
Същевременно той благодари на медицинския екип и полицейските служители, които са свършили работата си професионално, благодари и на приятелите, колегите и представителите на бургаските медии за проявения интерес и човешка съпричастност.

БЛИЦ припомня, че адвокат Мосинов бе нападнат снощи в гръб от двама младежи на видима възраст 16-18 години. Защитникът се е връщал от работа и слязъл от колата да си остави дреха на задните седалки. В този момент нападателите намушкали с нож адвоката, след което избягали. Нападението е станало около 20,20 часа в района на кръстовището на улиците "Славянска" и "Гурко". /БЛИЦ