Адвокатът на Златомир Иванов - Баретата Лъчезар Таков е категоричен, че до този момент клиентът му няма редовна призовка от прокуратурата, въпреки че той е очакван да се яви пред магистратите до 14,00 часа днес, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Градският прокурор и заместник-градският прокурор Николай Кокинов и Роман Василев уверили защитника, че днес те все още не са подавали искане за издирване на Баретата.
Лъчезар Таков демонстрира изненада от тези действия на прокуратурата като той сметна, че те са вследствие заради изказване на Димитър Вучев - Демби, който защитника определи като "нечистоплътен човек". Таков все още не знае дали той ще защитава Баретата при евентуален процес. Според него клиентът му не е в чужбина, защото той наскоро се бил върнал и се смята, че е в България. Защитникът на Златко Баретата има информация за възобновено дело с 14-годишна давност за убийството на Петте кьошета, по което Златомир Иванов е бил обвиняем. Той изрази учудване как може подобно дело да се възобнови при положение, че няма наличие на нови доказателства.
БЛИЦ припомня, че на 5 юли 1995 г. Златомир Иванов заедно с бившите си колеги от СОБТ - Иво Русинов и Кольо Кюлев, спират пред кафене Видо на Петте кьошета . Там са обявеният за национално издирване Веско Въртийски и аверът му Ларсен Луканов.
Патичето открива стрелба срещу бившите командоси, те отвръщат. В престрелката Въртийски и Луканов загиват. Месеци след инцидента делото е прекратено. Следствието и прокуратурата установяват, че бившите барети са действали при неизбежна отбрана. А куршумът, убил Патичето, не е от оръжието на Златко. 
Милан Николов, БЛИЦ