Намушканият адвокат Евгений Мосинов е нападнат в гръб от двама младежи на видима възраст 16-18 години. Защитникът се е връщал от работа и слезнал от колата да си остави дреха на задните седалки. В този момент нападателите намушкали адвоката, след което избягали. Нападението е станало около 20,20 часа в района на кръстовището на улиците "Славянска" и "Гурко"
На 09.09.т.г. около 20.20 ч. в Първо РПУ Бургас е получено съобщение за инцидент при който е намушкан мъж. Констатирано е, че при качване в автомобила си адвокат Евгений Мосинов, е нападнат в гръб от двама младежи на възраст между 16 и 18 години. Те извадили остър предмет и са му нанесли три порезни рани: едната в дясното бедро, втората – в областта на седалището, а третата – в кръстната област над бъбрека. След нападението младежите са побягнали по ул. «Гурко». Адвокат Мосинов е отведен в МБАЛ Бургас, където е настанен за лечение, без опасност за живота. Работата по установяване на причините за инцидента, както и самоличността на нападателите продължава от служители на Първо РПУ Бургас.  Една от версиите, по които работи полицията, е нападение с цел сплашване. Преди три години по аналогичен начин бе нападнат и ранен главния секретар на Областна администрация Константин Коцев. Нападателите тогава не бяха открити.
Евгений Мосинов е сред най-популярните адвокати в Бургас, юрисконсулт на община Царево, чест председател на Районната избирателна комисия. Мосинов е член на БСП, бивш кандидат на БСП за областен управител на Бургаска област. /БЛИЦ