Трима българи, две жени и един мъж, са задържани от полицията в Гърция за разпространяване на фалшиви банкноти. Единият от арестуваните е участвал и в канал за трансфер на малолетни проститутки. Гръцките електронни издания публикуваха предупреждение към търговските обекти за арестувани трима българи, които са пуснали в обръщение голямо количество фалшиви банкноти от 100 евро.
Сигнал към полицията в град Каламата подал собственик на бензиностанция, при когото тримата българи зареждали гориво и заплатили с фалшива банкнота. Полицията проследява автомобила и установява,че същият сценарий се повторил в още две бензиностанции и няколко магазина.
При обиск в дома на задържаните в района на Месиния са намерени още фалшиви банкноти от 100 евро, въздушна пушка и хладно оръжие. Пред следователя българите признават, че са разпространили фалшивите банкноти в различни райони на Гърция.
Полицията разследва кога, по какъв начин и какво количество фалшиви банкноти от 100 евро са внесени в страната от арестуваните. При снемането на показания се установява, че единият от задържаните е участвал и в престъпна група, организираща проституирането на малолетни момичета. /Дарик радио