Трима служители на Община Пловдив са арестувани при полицейска акция, наблюдавана от прокуратурата. Тримата са задържани в следствения арест за 72 часа, уточни говорителят на Окръжна прокуратура Даниела Начева. На специална пресконференция утре представителите на медиите ще бъдат запознати със скандалния случай.
По неофициална информация сред задържаните са личият шофьор на кмета Славчо Атанасов – Сергей Московян, и началник отдел ГРАО Василка Костова. Самоличността на третия засега е неизвестна. Арестуваните са заподозрени в изнудване и опит за измама, каза прокурор Начева
Общинските служители са били арестувани след подаден сигнал от частно лице, което твърди, че са му били искани 5000 лева. Парите били, за да се придвижи внесено в Общинския съвет искане за решаване на проблем с имот в кв. Коматево, в съседство на който има общински терен. Посредничеството при сделката е осъществено от приятелка на дъщерята на рекетирания. При един от последвалите разговори едно от задържаните днес лица е поискало сумата от 5000 лв., но впоследствие цената на услугата била намалена на 3000 лева.
Димана Тодорова, БЛИЦ