Известният ресторантьор Веселин Денков и неговата половинка - манекенката Ивайла Бакалова са арестувани на ГКПП "Калотина", твърдят от "Скандал", позовавайки се на полицаи от пункта. Те са идвали от Италия, където са били на почивка.

Според разследващите, арестите са заради Денков, който е бил част от разбитата група на Пифа и Гаргата. 

Веселин Денков е смятан за лихвар номер 1 в България. С негови пари работи Иво Пифа, твърдят разследващи. Той е подсъдим заедно с Иво Масларов, с когото заедно са изнудвали Станка Марангозова преди убийството й. Делото е върнато на прокуратурата, но се очаква отново да бъде внесено в съда.

БЛИЦ припомня, че Станка Марангозова беше разстреляна на 10 октомври м.г. Тя има дългогодишен конфликт с Иво Масларов. През 2009 г. той сключил с нея договор за управление на 150 хил. евро, от които очаквал висока доходност когато се инвестират в акции и ценни книжа. После изнудвал жертвата си за пари, които тя му давала, а после го осъдила да й върне.

Криминалният Атанас Мечев-Гаргата и люлинският лихвар Ивайло Говедарев-Пифа бяха задържани преди няколко дни при специализирана полицейска операция в София. Те са задържани за дрога и натиск и заплахи към длъжници.

Прочутият ресторантьор Веско Брадата или Веско Воденицата има отдавна връзка с Ивайла Бакалова. Тя живее в неговия апартамент в Дубай. Засега не е ясно дали след задържането й тя ще остане в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!